ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.02.2014 10:16:17 - Rachell

referendum

Vláda zamítla váš návrh zákona o referendu. Upřímně, jakou šanci dáváte tomu, že projde? A neuvažujete tak už samotný návrh projednat se zástupci vládních stran, aby vás pak podpořili? Zákon o referendu nebyl také jedinou vaší prioritou, kdy předložíte zákon o trestněprávní odpovědnosti politiků?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.03.2014 18:57:25 - Marek Černoch
Dobrý večer. Vláda nesouhlasí s tím, že by se měla měnit Ústava a náš návrh proto považuje za neakceptovatelný. Nicméně i vláda si je vědoma potřeby zavedení institutu celostátního referenda do právního řádu ČR a v souladu se svým programovým prohlášením připraví a předloží ještě v tomto roce vlastní návrh ústavního zákona o celostátním referendu, v němž budou její připomínky k nyní projednávanému poslaneckému návrhu ústavního zákona náležitě zohledněny. Jsme ochotni a připraveni jednat o postupných krocích, ale to platí i pro ostatní strany. Také návrh zákona o trestněprávní odpovědnosti politiků připravujeme. Vše co jsme slíbili, plníme.