Mgr. Šimon Heller

  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.02.2014 16:15:40 - Pavel Staněk

euthanasie

Dobrý den,
děkuji Vám za odpověď. Sice jsme se ne úplně pochopili, měl jsem na mysli, fakt, že velká část lidí by volila euthanasii jako důstojněší odchod nežli pomalé umírání byť třeba pod vlivem tišících léků ve stavu, kdy si nemohou dojít ani na WC. Zneužití nevidím, jako reálnou hrozbu neboť by nemělo u člověka kterému zbývají měsíce či týdny života a je upoután na lůžko větší smysl. Každopádně je to věcí názoru a v demokratické společnosti by toto mělo rozhodnout referendum. Předpokládám, že s referendem nesouhlasíte kvůli obavám z jeho výsledku? Myslím, že by v něm byla euthanasie odsouhlašena.
S přáním hezkého dne Ing. Pavel Staněk

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.03.2014 12:56:05 - Mgr. Šimon Heller
Dobrý den,
rozumím Vašim argumentům, jedná se o bioetickou otázku a je zcela přirozené, že se lidé v různých otázkách neshodnou.
Když jsem se zeptal ředitele prachatického hospicu Roberta Huneše, kolik lidí požádalo za jeho angažmá (cca 10 let) v jeho zařízení o euthanasii, odpověděl mi, že prakticky žádný. Za tu dobu prošlo hospicem několik tisíc pacientů. Jsem přesvědčen, že klíč k řešení této problematiky je primárně v adekvátní péči.
Přeji pěkný zbytek dne.
S pozdravem
Šimon Heller