Mgr. Šimon Heller

  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.02.2014 16:33:50 - Pavel Staněk

interrupce

Hezký den,
Přdevším se jedná o to, že jsou případy selhání antikoncepce a tudíž se jedná o nechtěné těhotenství, kdy se žena nemusí cítit na to být matkou, připadně jí prozatím chtít nechce. A vzhledem k tomu, že interrupce je ve většině demokratických zemí běžně povolená sice s rozdílným výkladem ohledně stáří plodu, ale povolená ( mimo Polsko). A jak říkate ,zabíjení dětí skutečně nevidím v odstranění plodu starého 12 týdnů. Interrupce je mžností volby, kterou by žena měla mít v každé demokratické zemi. Pro příklad, mám dvě dcery a pokud by se tak jedna z nich rozhodla budu to respektovat jako její volbu, přesto ,že se na vnoučata těším.
S pozdravem Ing. Pavel Staněk

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.03.2014 13:03:26 - Mgr. Šimon Heller
Dobrý den,
jak jsem již psal, jedná se o velmi složitou problematiku. Já osobně jsem přesvědčen, že cesta interrupcí je vyléváním vaničky i s dítětem, tzn nesprávná cesta. Sám píšete, že nemáte problém akceptovat potrat Vašich dcer. Pokud by se ale takto Vaše paní rozhodla po početí Vašich dětí, nikdy by toto rozhodnutí Vašich dcer nemohlo být učiněno. Souvisí to s elementární úctou k životu, i počatému, a s pohledu na věc z té slabší strany, z pohledu dítěte.
Přeji pěkný zbytek dne.
S pozdravem
Šimon Heller