Mgr. Šimon Heller

  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.03.2014 14:30:02 - Pavel Staněk

Interrupce

Dobrý den, já jsem neřekl, že otěhotnění mé paní bylo nechtěné, právě naopak...Poukazoval jsem na to, že pokud se žena necítí na to být matkou ani projít 9 měsíců těhotenství, je interrupce možná alternativa. Samozřejmě, že pokud má někdo z etických či náboženských důvodů jiný pohled na věc, interrupci jako možné řešení nevyužije, pouze tvrdím, že ve svobodné zemi je v pořádku, že lékaři nabízejí tuto alternativu. Představte si, že pokud by interrupce nebyla legální, tak by se velmi pravděpodobně opakovala historie v podobě pokoutně prováděných interrupcí v nedostačujících podmínách. Je zřejmé, že v případě interrupcí a euthanasie máme zcela opačný názor, ale to v demokratické společnosti není na škodu. I přes neshody Vám děkuji za odpovědi a přeji Vám vše dobré v osobním životě.



Ing. Pavel Staněk

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.03.2014 13:40:45 - Mgr. Šimon Heller
Dobrý den,
zcela jistě jde o složitější a hlubší problém. Obecně je vždy důležitá prevence a stejně tak je tomu u záležitosti interrupcí. Naštěstí se dnes již běžně mluví například o plánovaném rodičovství. Jako společnost musíme řešit příčiny problému a ne pouze následky. Každopádně děkuji za Váš názor. Přeji vše dobré.
S pozdravem
Šimon Heller