Mgr. Petra Bártová

místopředsedkyně České Suverenity, právnička
  • ČSSD
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.03.2014 9:34:39 - gábina krpačová

rozvody

A myslíte si, že by se měli zpřísnit i podmínky pro rozvod? A druhá věc, přijde vám v pořádku, že když se chcete rozvést a váš manžel je bez práce, vy mu i po rozvodu budete muset platit jakési ,,výživné"?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.03.2014 11:47:09 - Mgr. Petra Bártová

Vážená paní Krpačová,

to je zajímavý dotaz. Nevím, v jakém smyslu by se měly zpřísnit podmínky pro rozvod, domnívám se, že pokud dva lidé spolu nechtějí být, stejně jim v tom nikdo nezabrání. Co se týká Vaší druhé otázky, je velice těžké posoudit situaci bez znalosti všech souvislostí. Já bych rozhodně nepřiznala výživné druhému z manželů, pokud by byl bez práce. Nevidím důvod, proč by na to měl druhý z partnerů doplácet. Ale to je můj osobní názor. Jiná situace je u postižených lidí nebo partnerů, kteří se po celou dobu trvání manželství věnovali výchově dětí a domácnosti, zanevřeli na svůj profesní vývoj a druhý partner je chcel opustit. V pozdějším věku se již kariéra těžko buduje, výživné bych na přechodnou dobu uznala.