ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.03.2014 13:32:53 - moby

sociální dávky

Jaký je váš názor na prospěšnost sociálních dávek? Za komunistů bylo příživnictví trestným činem. Nebylo by dobré něco podobného zavést i nyní? Pokud někdo nebude pracovat a nebude žít řádný život sebrat mu dávky? Nevyřešil by se tím problém s těmi, co nechtějí pracovat? Zdůrazňuji, že je samozřejmě třeba myslet na ty, co chtějí a nemohou pracovat, proto ale ty podmínky, které platily již tehdy

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.03.2014 20:12:00 - Marek Černoch
Dobrý večer, napsal jste naprosto přesně. Sociální dávky jsou určeny těm, kteří je potřebují a ne těm, kteří na nich chtějí vydělávat. Nazval jste to pravým jménem - příživnictví. Lidí, kteří dávky opravdu potřebují je hodně a ně pak nezbývá. Pak vidíme ty, kteří se například starají o handicapované členy rodiny a na úřadech doslova prosí o příspěvek a naproti tomu ty, kteří si jezdí pro dávky v drahých autech. To je absolutně proti zdravému rozumu! Pokud člověk chce pracovat a nemůže nebo se dostane do těžké situace, stát a sociální systém je tady od toho, aby mu pomohl. Pokud ale nechce pracovat nebo dávky používá na alkohol, hrací automaty apod., nevím, proč by měl stát vysávat. A stejné je to s imigranty. Pokud někdo přijede do ČR s úmyslem pracovat, platit daně, sociální, zdravotní a důchodové zabezpečení, je to něco jiného, než když přijede do země, přiveze sebou veškeré příbuzenstvo a okamžitě se napojí na vyplácení sociálních dávek. To prostě nejde.