Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.03.2014 23:37:12 - Ferinox

Dodatek článku Podporu fašismu na Ukrajině

Pane poslanče. Ano, už jsem taky slyšel spoustu ústních kritik nacismu a fašismu. Ale chování strany ČSSD a jejich poslanců je jiné. Pokud nevidíte fašisty v Ukrajinské vládě, seznamte se prosím, kdo je Pravý sektor, že zastávají silová ministerstva, jejich lídr Dmytro Jaroš má vést novou Národní gardu. Ukrajinskou vládu, která byla zvolena pod samopaly Pravého sektoru, unášení opozičních poslanců stoupenci pravého sektoru (např. poslanec Ljaško), vyhrožování likvidací, pověšením za koule, banderovské vůlajky v Kyjevě atd, atd. Proboha, na internetu je dost záběrů, dost informací. Jste slepý nebo hloupý. Prtimátorka ČSSD v Liberci vyvěsí na radnici Putina jakoHitlera, čímž prezentuje svůj názor na budově věřejné správy, Zaorálkovo plácání Jaceňuka po ramenou, štvavá kampaň proti Rusku, který se bojí nacismu a fašismu, protože to je in, přitom vám nevadí humanitární bombardování Kosova, NATO a US Army leze do všech zemí a to vám nevadí, přitom lžou, aby své činy ospravedlnili, atd.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.03.2014 13:16:46 - Ing. Antonín Seďa
Nevím, ale mně vadilo bombardování Kosova i jeho uznání. Nicméně vím, že někdy realita je odlišná od přání politiků, kteří se musejí rozhodovat před "násilnou" cestou či před diplomacií. V tom je úkol politiků, aby dobře odhadli politické a reálné možnosti pro soft power či hard powe. Vzpomínám si, že dlouhodobé obléhání Sarajeva bylo také velmi nehumánní a teprve po dlohé době byly jednotky vyborbardovány a tím bylo ušetřenio mnoho tisíc obyvatelů tohoto města. Nechci opravdu hodnotii chování či jednání současných představitelů ukrajinské vlády. Ale mohu vás ubezpečit, že PK ČSSD projednával situaci na Ukrajině, podrobil některá vyjádření a postupy i ministrů za sociální demokracii kritice a naopak podpořil stanoviska pana premiéra a předsedy ČSSD. To, že na situaci uvnitř naší strany jsou odlišné názory, to nikdo nezastírá, protože jsme demokratická strana. Ale to, co mohu odmítnout je jakákoliv i ta nejmenší podpora nationalismu a fašistickým tendencím na Ukrajině ze strany vrcholných představitelů či poslanců ČSSD. Nevím, zda máte nějaké konkrétní důkazy Vašich tvrzení o podpoře poslanců nacismu a fašismu, ale já o tom pochybuji. Znát totiž situaci v poslaneckém klubu a vím, že nikdo představitele krajní pravice na Ukrajině nepodporuje. Co se týká paní primátorky z Liberce, zřejmě jí nedošlo, že pochází z řad ČSSD. Já osobně takovouto akci odsuzuji, protože alespoň trochu znám historii a historické souvislosti vzniku fašismu. Ale zároveň osobně odsuzuji nacistické a fašistické tendence, projevující se v některých západních městech Ukrajiny. Stejně mimo jiné odsuzuji připomenutí fašistických jednotek v Lotyšsku. Protože si velmi dobře uvědomuji, co hrozí demokracii a demokratickým politikům ze strany takovýchto hnutí či band. Proto podporuji co nejrychleji vypsané nejen prezidentské, ale zejména demokratické parlamenntí volby na Ukrajině. A to právě proto, aby vláda byla legitimní a opřená o svobodnou vůli demokraticky zvoleného ukrajinského parlamentu.