Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.03.2014 17:19:49 - laco

Cíl prvního úderu

Radar systému protiraketové obrany umístěný v ČR se stává cílem prvního úderu. V případě konfliktu se cíle prvního úderu ničí prostřednictvím jaderných zbraní. Kde by z tohoto bylo nejvhodnější tento radar na území ČR umístit?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.03.2014 7:25:03 - Ing. Antonín Seďa
Souhlasím a zároveň dodávám, že zároveň záleží na tom, v jakém systému se radar použije. Osobně se nedomnívám, že je potřeba umístit nějaký radar protiraketové obrany na našem území. V současné době se vede diskuse nad posílením protivzdušné obrany ČR v podmínkách SES (Single European Sky) tak, aby splňoval požadavky Eurocontrolu (SESAR systém EU) a NextGen (systém používaný v USA). V tomto případě se navrhují různé varianty řešení, včetně nákupu mobilních 3D radarů. Ale to nemá s protiraketovou obranou nic společného. Podle mého názoru je potřeba provázat možnosti protiraketové obrany USA (informace z radaru umístěného  Rumunsku) tak, abychom mohli použít, pokud ovšem budou zachovány české prvky protivzdušné obrany. A je také otázka spolupráce naší země s evropskými členskými zeměmi NATO k zajištění protiraketové obrany Evropy a tím i ČR. Je třeba také diskutovat v rámci EU o zvýšení obranných schopností členských zemí.