Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.03.2014 16:17:20 - Slezan

Co vás vedlo při posledním jednání parlamentu , že jste jako

jediný za ČSSD hlasoval pro zamítnutí zákona o referendu k církevním restitucím. Chci říci, že po volbách jste chtěli tento zákon upravit.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.03.2014 19:58:52 - Ing. Antonín Seďa
 Své výhrady jsem sdělil při projednávání na plénu sněmovny.Referendum je pouze populistický pokus,který vůbec nic neřeší.Zejména z  důvodu časového,kdy bude zřejmě všechen majetek již vydán a také z pohledu platné smlouvy mezi státem a 16 církvemi.ČSSD nehovořilo před volbami o referendu,protože ví,že nic neřeší a ještě vzbuzuje platu naději u občanů.Řešením je jediné dohoda s církvemi na změnách parametrů zákona.K tomu chci přispět a také se obrátím v daně věcí přímo na papeže Františka.Osobně jsem přesvědčen,že je třeba přimět církve,aby získaný majetek a finanční kompenzací použili k sociálním službám pro potřebné.Takovýto závazek by zlepšil dostupnost i kvalitu těchto služeb pro ty nejpotřebnější.Lže také výrazně zdanit první převod majetku,aby se zabránilo spekulacím.Zároveň jsem podepsal návrh zákona,kterým se prodlužují termíny pro vydání majetku. Tím by se měl získat potřebný čas pro prověření oprávněnosti požadavků na vydání majetku.