Mgr. Šimon Heller

  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.03.2014 9:34:38 - LadaJo

Prosím odpovězte, zda katolickou církev vyzvete, aby ukradené a nemravně nabyté majetky vrátila českým občanům

Pane Hellere, když říkáte a potvrzujete, že katolická církev by měla vrátit, co ukradla a nahospodařila z otrocké a nevolnické práce a co navydírala nebo si nechala nekřesťansky darovat od loupeživé šlechty a od prokorupční, kmotry podporující ODS a TOP 09, ještě neodpovídáte na mou základní otázku, zda ji k tomu vy osobně vyzvete. Nebo budete mlčet a hledat výmluvy, proč si může ukradené a navydírané ponechat?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.03.2014 9:15:25 - Mgr. Šimon Heller
Dobrý den,
přečtěte si mou poslední odpověď, pravděpodobně jste ji nepochopil. Tvrdím, že máte pravdu v tom, že co bylo ukradeno, musí být vráceno. Církvím byly ukradeny majetky a komunisté na nich 40 let profitovali. Tyto majetky musí být vráceny, ať se to někomu líbí nebo ne. 
Jinak je otázkou, kam se až do minulosti vracet. Pokud se budeme vracet například před Bílou horu, nezůstal by dnes kámen na kameni. Obecná shoda ale panuje na tom, že je nutné napravit komunistické zrůdnosti a zločiny. Pokud chcete jasnou odpověď, katolickou církev k ničemu vyzývat v tomto ohledu nebudu. I proto, že peníze půjdou na hospice, opravu kostelů, školy, ústavy atd.
Přeji pěkný den.
S pozdravem