Mgr. Petr Kořenek

  • SOCDEM
  • Vsetín
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.03.2014 15:19:11 - Plavcová

předškolní výchova

Podpoří ČSSD-vy zákon o dětské skupině nebo máte jiné řešení? A také by mě zajímalo, co říkáte na doporučení OECD, který v kostce říká, že má ČR zkrátit mateřskou a zajistit více školek? Plavcová

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.04.2014 9:42:41 - Mgr. Petr Kořenek

Nemohu mluvit za ČSSD, ale za sebe. Se zákonem o dětské skupině mám problém. Na jedné straně tu dlouhodobě dbáme na rozvoj kvalitního předškolního vzdělávání, na které se vztahují tvrdé předpisy, které nutí samosprávy investovat do MŠ nemalé prostředky, na straně druhé dochází  k uvolnění bariér a vznik dětských skupin s minimálními nároky. Zvláště zřetelné je to u stravování, kde si budou děti v krabičkách uschovávat jídlo. Moc tomu nerozumím, co vlastně chceme. Buď jsme důslední, nebo nedůslední. Chápu, že najít místo ve školce je problém, zvláště pak v okolí velkých měst. Problém však nevznikl během jednoho týdne ani měsíce. Pak je otázka, jak samosprávy pracují s demografickými křivkami. Řešením je jistě otevření přípravných tříd pro děti s odklady a snížení hygienických nároků (po přechodnou dobu) při vzniku nových tříd MŠ.

K OECD mohu uvést jen to, že nemusím souhlasit se vším, co někdo řekne, nebo napíše.