Ing. Radka Maxová

  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.03.2014 15:25:05 - Plavcová

předškolní výchova

Podpoří ANO (Vy) zákon o dětské skupině nebo máte jiné řešení? A také by mě zajímalo, co říkáte na doporučení OECD, který v kostce říká, že má ČR zkrátit mateřskou a zajistit více školek? Plavcová

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.04.2014 11:03:47 - Ing. Radka Maxová
  Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE

Vážená paní Plavcová,

děkuji za dotaz, podobný jsem obdržela od pána tázající se v podobném duchu před Vámi. Sama za sebe mohu říct, že v každém případě jsem propagátorkou a velikým „fandou“ dětských skupin, protože, jak si můžete přečíst v odpovědi od Vašeho kolegy, tak v mém projevu  v poslanecké sněmovně dne 26. 3., zachovávají veškerý vzdělávací potenciál i odborný dohled pro malé děti, přitom nejsou tak finančně náročné jako soukromé MŠ, dají se provozovat v souladu s platnými zákony a – co je obzvláště pro mladé rodiny důležité –umožní mladým maminkám či tatínkům neztratit kontakty na trhu práce a tím lépe rodiny zabezpečit.

Ke druhé části Vaší otázky, týkající se doporučení na zkrácení mateřské dovolené, mohu říct zatím to, že o této záležitosti můžeme začít uvažovat v momentě, kdy budeme mít vytvořen dostatečný variabilní systém předškolního péče, tak, aby bylo možno dítě umístit do tohoto předškolního zařízení, což v současné době v naší republice není.

Přeji Vám hezký den, hodně radosti a zdraví.

Radka Maxová