Mgr. Šimon Heller

  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.03.2014 8:58:01 - doby

KDU-ČSL

Máte můj obdiv za odpovědi na všechny dotazy, které nejsou zrovna příjemné. Máte mé sympatie, bohužel je nemá strana, za kterou kandidujete. Nechápu, proč jste šli do vlády? Bylo to podle vás dobrý krok? A také by podle mě pomohla změna programu, zaměřit se více na aktuální témata. Škoda, že třeba nefunguje ,,panašování" nemyslíte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.03.2014 13:14:15 - Mgr. Šimon Heller
Dobrý den,
děkuji za Váš dotaz i za vyjádřenou podporu, vážím si jí. Co se týká našeho angažmá ve vládě, byla to v KDU - ČSL velmi diskutovaná záležitost. Osobně mi není příjemný fakt, že jsme ve vládě s panem Babišem, který s vysokou pravděpodobností byl agent StB s krycím jménem Bureš. Každopádně nakonec KDU - ČSL dospěla k tomu, že do vlády půjde a že bude prosazovat svůj program. Jiná varianta stabilní vlády víceméně neexistovala. Teď je třeba se soustředit na to, aby strana lidová svěřené resorty spravovala odpovědně. To si myslím, že se zatím daří. Každopádně nechť to ohodnotí voliči sami.
Co se týká změny volebního systému, obávám se, že jakákoli změna není nyní reálná. Osobně si dokážu představit řadu lepších modelů. Navíc považuji stávající systém za zbytečně složitý. V každých volbách se volí jinak a domnívám se, že jen minimum lidí zná mechanismy, jakým způsobem a kolik mandátů vlastně strany získávají. Osobně se mi zamlouvá volba konkrétní osoby, každopádně volební model komunálních voleb má dle mého názoru své značné nedostatky. 
Přeji Vám pěkný zbytek dne.
S pozdravem
Šimon Heller