Mgr. Šimon Heller

  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.03.2014 9:07:16 - Luboš K

Dobrý den, jaký máte názor, na rozdílný postoj v plnění povinností Vašich kolegů úředníků v české státní správě?

Například: Úřednice berňáku obrala stát o čtyři milióny. (Viz info současných webů.) Podle počtu zapojených osob se jednalo z mého pohledu o organizovaný zločin více osob zapojených do okrádání státu. Toto jednání hodnotili kolegové úřednice z Plzeňského soudu a doznali, že toto jednání jejich kolegyně z berního úřadu není nebezpečné a tak dostane podmínku s tím, že ze služeb berního úřadu nebude tato paní propuštěna. V kontextu s tím, že nedávno byla vyhozena na hodinu paní, která si odnesla zbytky jídla z kuchyně z obědů domů a úředníci soudu toto jednání - odnést si zbytky jídla domů, ohodnotili jako závažné porušení pracovní kázně a byla vyhozena na hodinu.. Děkuji za odpověď. Luboš K.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.04.2014 20:15:30 - Mgr. Šimon Heller
Dobrý den,
bohužel nejsem blíže seznámen s konkrétními případy. Každopádně zdravý rozum mi říká, že není možné, aby zloděj několika milionů či miliard na tom byl po usvědčení lépe, než Vámi zmíněná kuchařka, která si odnesla jídlo domů. V kontextu poslední amnestie Václava Klause je mi popravdě z celé věci smutno. Každopádně je třeba, aby se věci začaly konečně postupně měnit k lepšímu. A i to mně bylo motivací pro vstup do politiky.
Přeji Vám pěkný zbytek dne.
S pozdravem
Šimon Heller