Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.03.2014 15:48:45 - Marek67

Střet zájmu u Babiše? 2

Děkuji za odpověd, bohužel s Vámi nemohu souhlasit. " Státní zaměstnanec pokud nic neprovede, zůstane na svém postu až do důchodu". To ale může i politik, pokud je poctivý, lidi ho rádi zvolí, nevidím důvod proč by mohl jeden podnikat a druhý ne.
Rozdíl je i v tom, že zaměstnanec nemá jistotu zaměstnání stvrzenou na několik let, ale polik ano.Tady se spíše jedná o p.Babiše, ten šel do politiky a měl vybudovené zázemí, toho se tolik nebojím, spíše měj me obavy z těch co neměli nic a najednou můžou mít. Proto když se měří, nemělo by se měřit všem stejně? A je jedno jestli je ministr, nebo poslanec, všichni mají dost informací na své obohacení.
V našem státe je normální,když někdo dostane dotaci na bydlení v Praze, tak si i účtuje cesťáky domů a přitom tam nejezdí?
Vás nenapadám, ale většina členů ČSSD co byla zvolena přestala komunikovat s voliči a to je ten problém. Vaše vedení se chová jako ODS, kope okolo sebe, kritizuje jiné, ale nevidí co se děje dole.
Vám hodně úspěchů.
M.Platzek

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.04.2014 10:13:40 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za reakci. Politik má vždy předem dané funkční období a kromě důvěry veřejnosti musí předem přesvědčit i své spolustraníky, aby se vůbec dostal na volitelné místo. Souhlasím s Vámi, že je nutné oddělit ty poctivé politiky od těch méně poctivých. Ale k tomu jsou potřeba informace a ty sdělovací prostředky moc neposkytují. Já rozhodně nejsem proti podnikání a řada poslanců podniká či se živí např. jako lékaři aby neztratili svoji praxi. Ale většina poslanců nepodniká a hlavně není ve střetu zájmů, taka jako pan A.Babiš. On je totiž prvním místopředsedou vlády a ministrem financí. Dále, protože neexistuje tzv.klouzavý mandát poslance, to znamená, že v případě, že se poslanec stane členem vlády nastupuje za něj náhradník, tak pan ministr financí jako poslanec se má zároveń sám kontrolovcat. Připouštím, že takových to ministrů je ve vládě více. Ale o to větší problém je, když jsou zároveň vlastníky impéria Agrofert.Protože takový vlastník a zároveń ministr financí může zlepšit podmínky pro podnikání tak, aby i on sám měl větší zisky. To přece vůbec nesouvisí s tím, zda do politky vstupoval s majetkem či nikoli. Co se týká náhrad pro poslance, to se nedělí na cesťáky a jiné náhrady. Takovéto náhrady má každý zaměstnanec, který pracuje mimo domov či úředník např. na ošacení apod. A protože k mé nevůli neplatí na poslance zákoník práce, nelze proplácet konkrétní cesťáky či cestovní náklady,m ale ze zákona se platí paušální náhrada. A to prosím i poslancům z Prahy, kteří téměř žádné cestovní náklady nemají. Já se snažím věci a problémy popisovat tak jak jsou. Bez populismu a nějaké ideologie. A mohu Vás ubezpečit, že se nejen stýkám s rodinou a přáteli, ale normálně chodím mezi své spoluobčany. Proto není pravdou, že politici nevědí co se děje, co trápí občany či kolik stojí potraviny. Chce to pouze oddělit zrno od plev, jak říkají zemědělci. Ale to platí obecně pro všechny profese.