Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.03.2014 9:46:58 - Občan 0

Babiš a Agrofert.

Pane Seďa !!!
Jste bez mozku ? Nebo si myslíte, že jsme bez mozku my ? Babiš se má zbavit firmy z jejíhož vedení odstoupil, ale zůstal vlastníkem ? Má jí prodat nějakému svému koni ? Má ji darovat někomu z příbuzných ? A to mu má zabránit v tom aby firmu nepodporoval nebo nepreferoval a nevytvářel zákony, které by jí byly na míru ? Tohle to nám opravdu chcete namluvit ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.04.2014 10:24:56 - Ing. Antonín Seďa
 Moji spolustraníci a hlavně spoluobčané si opravdu nemyslí, že jsem bez mozku. Tak jako já bych si nikdy nedovolil myslet, že bez mozku jsou voliči. Jinak bych nebyl opětovně nominován či volen. A to nejen do poslanecké sněmovny, ale i do městského zastupitelstva. Zřejmě je to tím, že se chovám slušně, že nekradu a že se nestydím říkat, co si myslím.Já jsem nikdy netvrdil, že se má pan A.Babiš zbavit svého vlastnictví firem, ale pokud se podívám do minulosti, tak by se všem mělo měřit stejným metrem. Firmu může převést na své příbuzné, tak jako to udělali v minulosti mnozí politici. Ale souhlasím, že i v tomto případě by mohl nadále "upravovat" zákony a svá rozhodnutí ve prospěch Agrofertu a dalších firem. Ale musíte si uvědomit, že v zavedených demokraciích tento souběh politiky a podnikání nelze. Pokud tedy hodlá pan první místopředseda vlády zůstat v podnikání a v byznysu, pak by měl odejít z postu ministra financí. Nic víc a nic méně. Klidně si pak může ANO 2011 řídit jako firmu. Ale nelze být vlatsníkem koncernu a nadále působit ve vládě. Proto tuto vazbu kritizují i v Evropské unii. Řadu voličů A.Babiš oslnil svým bohatstvím, ale bylo by vhodné se také ptát, jakým zpúsobem k němu v devadesátých letetch přišel. Bylo to tím, že měl velmi dobré vazby na tehdejší vládní politiky, které nyní tak rád kritizuje. Nemám nic proti podpoře podnikání či nízkým daním. Ovšem za předpokladu, že daně platí všichni a že jsou alespoň trochu spravedlivě vyvážené. Pokud se týká o střet zájmu, pak je tu ještě jeden aspekt, ale v tom není pan Babiš osamocen. A to je skutečnost, že kromě toho, že je člen vlády, tak je i poslancem. A jedním z úkolů poslance je i kontrola exekutivy, totiž vlády. A tady opravdu je velmi těžké kontrolovat sám sebe. Nebo si myslíte, že to jde?