Mgr. Petr Kořenek

  • SOCDEM
  • Vsetín
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.04.2014 10:37:41 - princezna_sisi

protidrogová prevence mladistvých

Pane poslanče, chtěla bych navázat na včerejší debatu na ČT1, kde byl i ministr Chládek. Zajímalo by mě, zda byste byl i vy pro další hodinu tělesné výchovy navíc, a především, zda by nebylo dobré do osnov více zapracovat protidrogovou problematiku. Žáci chodí na exkurze do parlamentu, planetária apod., proč ale nechodí i do různých ústavů, kde se lidé ze závislosti léčí? A poslední dotaz, kdo nebo co zde podle vás nejvíce selhává? Rodina-škola-stát-policie

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.04.2014 9:44:44 - Mgr. Petr Kořenek

Co se týká hodiny TV navíc, tak nechápu příliš otázku? Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání dává volnost řediteli při tvorbě ŠVP ZV formou disponibilních hodin. Ten kdo chce a má k tomu podmínky (sportoviště), může hodinu zavést. Co však neovlivní, je ochota k pohybu, neboť omluvenka od rodiče je dnes „zákon“. Spíše jsem prosazoval společné výlety a pobyty v přírodě, přirozený pohyb a aktivity v zájmovém vzdělávání. Prevence negativních jevů je v osnovách co pamatuji a nijak školy neomezuje v aktivitách. Je to věcí vedení školy. Mám osobní zkušenost s prací metodika prevence na škole (což je neplacená funkce učitele, tak jako mnoho jiných), ale i zástupce ředitele a ředitele. Vyžaduje to méně formalismu a více zájmu o žáky, dobrý a ochotný kolektiv učitelů a pracovníků školy. Bohužel, podpora škol v této problematice je velmi malá, chybí především školní psychologové. Na otázku kdo selhává, mohu uvést jen to, že celá společnost. Podívejte se co škola vlastně může v rámci zákonů? Odpovědnost mají rodiče.    (Odpověď na otázky je daleko složitější, berte to ,prosím,  jako krátké shrnutí).