Milan Štěch

"Slušně, ale důrazně."
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.04.2014 13:46:13 - LadaJo

Pane Štěchu prodal byste svůj byt Zdeňku Bakalovi za 40 tisíc Kč?

Pane Štěchu prodal byste svůj byt Zdeňku Bakalovi za 40 tisíc Kč? Když tvrdíte, že pan Sobotka prodával 45 tisíc bytů horníků a důchodců OKD nenasytným bakalovcům přes Karbon za podle Vás správnou cenu za 40 tisíc Kč za kus a ještě s dárkem nebytových prostor a pozemků zadarmo? Proč z nás obyčejných lidí děláte úplné hlupáky, když tvrdíte, že 40 tisíc za byt pro bakalovské tuneláře byla správná cena?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.04.2014 13:11:35 - Milan Štěch
Mé vyjádření jste bohužel asi nesprávně pochopil, což ovšem může být i tím, že bylo z mé strany nepřesné. Pamatuji si, že v první části privatizace bytů se podnikové byty prodávaly jejich uživatelům běžně v rozmezí 40 a 60 tisíc korun. V dalších letech se pak tyto částky poměrně rychle zvyšovaly. Pamatuji si, že v období, o kterém hovoříme, horničtí odboráři požadovali, aby byty byly součástí doprivatizace a oni že si s majitelem dojednají jejich prodej do soukromého vlastnictví. Jak je zřejmé, pan Bakala příslib nesplnil. Nic víc jsem svým vyjádřením nechtěl říci. Prosím ale abyste nezapomněl, že cena, za kterou byla provedena doprivatizace OKD, byla vyšší, než byla cena odhadní a než cena, kterou uvedl Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. A v té době ani Evropská komise neměla žádné připomínky. A za privatizaci, která se prováděla do roku 1998 (to bylo 51% podílu OKD) stát obrazně řečeno nedostal ani korunu. Zajímavé by možná bylo zjišťovat, kolik za nabyté majetky zaplatil státu pan podnikatel Babiš. Ale to bylo pravděpodobně v době, kdy chodil na tenis s Ivanem Langerem a sponzoroval ODS.