Mgr. Šimon Heller

  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.04.2014 11:12:12 - Marek67

Vaše články.

Dobrý den, přečetl jsem si Vaše odpovědi i některé články. Jednu věc nechápu, uvádíte v poslední odpovědi na uvěznění v Gambii, že to bylo protiprávně. Přitom víte, že lék Lexaurin je v této zemi veden jako droga a musíte mít předpis, že ho používáte na léčbu depresí. Může se stát, že v cizí zemi neznáme předpisy, ale nemůžete se potom obhajovat že tato země jedná protiprávně. Chce to jen uznat chybu a ne psát nepravdu. Měl jste opravdu štěstí, že jste se dostal ven, plno lidí se z takového maléru nedostalo.
Bohužel ani u nás v ČR neznalost neomlouvá.
Mohl by jste si opravit ty chyby v článcích o neoprávněném zatýkání a spíše doplnit dejte si pozor cestovatelé ať neuděláte stejnou chybu.
M.Platzek

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.04.2014 19:45:58 - Mgr. Šimon Heller
Dobrý den,
děkuji za Váš dotaz. Vše je dohledatelné na mém webu www.hellersimon.cz. Co se týká mého zadržení: a) bez obžalování nebo rozhodnutí vyšší instance jsem byl řadovým policistou protiprávně zadržen na delší dobu než v Gambii povolených 48 hodin, b) byl jsem v Gambii protiprávně zadržen neuniformovanými policisty bez platné legitimace, c) samotný zastupitelský úřad v Ghaně mně nebyl schopen podat informaci, že by s takovým lékem měl být problém. Informace na webu MZV se objevila až na základě mého zadržení, d) lék leaxurin jsme měli s sebou na základě doporučení lékaře, kvůli užívání antimalarik, e) Účinná látka lexaurinu je bromazepam, který je sice v Gambii vedený jako droga, ale dle jednání hlavního šéfa protidrogové centrály v Gambii tomu tak není v lécích, ale pouze v izolovaném stavu. Dodaný český recept, kterému nikdo z místních nerozuměl, tak byl nakonec zcela zbytečný.
Všechny informace k mému jednoznačně protiprávnímu zadržení jsou na webu www.hellersimon.cz
Přeji Vám pěkný zbytek dne.
S pozdravem
Šimon Hellerwww.hellersimon.cz