Mgr. Šimon Heller

  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.04.2014 13:20:54 - Marek67

Vaše články 2

Nechci tuto situaci rozebírat, jak jsem psal - může se to stát každému, jen mne překvapuje že si tvrdíde stále jen svou pravdu a neuznáváte své chyby.
Váš článek jsem četl.
a) zadržen jste byl na hranicích celníky pro podezření na grogy. Byl jste v cele předběžného zadržení a z důvodů státního svátku jste čekal na rozhodnutí - to je v této zemi normální
b) zadrželi Vás na celnici jak píšete, proto počítám že jste jasně věděl o koho se jedná
c) Gambie má velmi přísná pravidla pro dovoz a vývoz depigmentujícího krému a některých léků. Na aktuální úpravu se doporučuje dotázat při žádosti o vízum.
d) recept jste u sebe neměl a ten co Vám byl dodaný, měl být přeložen do příšlušné řeči státu a ověřen.
Jako cestovatel jak uvádíte, jste tyto info. měl mít. Proto jste porušil zákon dané země Vy a ne naopak.
Vždy se prvně podívejte na své chyby a potom ukazujte na jiné.
M.Platzek

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.04.2014 19:41:39 - Mgr. Šimon Heller
Dobrý den,
dělejme rozdíly mezi stavem normálním a právně v pořádku. Řada věcí, které se v Africe dějí, jsou normální (tzn. dějí se normálně), ale protiprávní. Jako například držet někoho v cele, protože je svátek nebo někoho zadržet neuniformován. Kdo cestuje podobným způsobem ví, že nikdy si nelze zjistit všechny informace a už vůbec ne takovéto detailní. Samozřejmě se pak objeví zástupy "rozumných", kteří říkají, jak jste měl jednat jinak. Jen pro příklad, o gambijská víza se žádá na hranicích a tam už by Vám dotazy byly na nic. Nehledě na to, že MZV tou dobou tvrdilo, že do Gambie nejsou třeba víza žádná.
Jinak je zjevné, že jste si info dohledával, protože citujete ze stránek MZV. Vaše angažovanost je až překvapující. Každopádně v té době ani informace o depigmentujícím krému na stránkách MZV nebyla.
Procestoval jsem nízkonákladovým stylem cca 50 států v Jižní Americe, Africe, Evropě a Asii a moc dobře vím, že nikdy se nemůžete předem připravit na všechno. A to věřte, že přípravu nepodceňuji a na každou takovou cestu se připravuji cca půl roku dopředu.
Přeji pěkný zbytek dne.
S pozdravem 
Šimon Hellerwww.hellersimon.cz