Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.04.2014 22:40:37 - ptolemaios

Tondo, jsem taky člen ČSSD a ne už nejmladší! Ale

proč si myslíš, že Klaus nemá v tomto případě pravdu?/Nikdy jsem nebyl jeho přívrženec!!! / Ukrajinští /nyní si říkají VLÁDA UKRAJINY / PRAVICOVÍ ŠOVINISTI ROZPOUTALI TEN ROZVRAT ZABÍJENÍM NEVINNÝCH LIDÍ, A tEĎ JSOU PRO NÁS LEGITIMNÍ VLÁDA. sNAD NEJSI TAK NAIVNÍ,NEBO ANO ??ZDRAVÍ NOVOTNÝ

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.04.2014 18:28:14 - Ing. Antonín Seďa
 Díky za dotaz, na který se pokusím odpovědět. Ne nejsen naivní a mám své informace, a to nejen z dostupných a veřejných zdrojů. Pouze říkám, že není vše pouze bílé a černé a pan V.Klaus to vidí přímo černě pro EU a USA. Já s ním souhlasím pouze v jednom. Že to nakonec odnesou Ukrajinci. Problém nastal v době, kdy EU předložila prezidentu Ukrajiny své podmínky k asociační dohodě mezi Ukrajinou a EU. Přesně nevíme, co to bylo za podmínky, ale dle mých informací prezident Janukovič je těžko mohl přijmout. Poté však začal velmi kooperovat s RF a začaly nepokoje v hlavním městě Kyjevě. To prosím ještě nebyli žádní nacionalisti či jim podobní. Situace se však dostala mimo kontrolu bezpečnostních složek a to byl ten problém. Já osobně viním obě strany sporu, ale opět pokládám nezodpovězenou otázku, kteréže to byly zpravodajské služby, které rozpoutaly krvavou bitvu na Majdanu. Tohle je nutno zodpovědět a pak teprve lze hodnotit. Ale na odpověď je nutno si ještě počkat. Podle mne ani současná vláda Ukrajiny, ani svržení prezidenta neproběhly demokraticky a v souladu s ukrajinskou ústavou a zákony. Nicméně vše se odehrávalo v rámci řešení vnitřních záležitostí Ukrajiny. To, co se odehrálo na Krymu a jeho anexe ruskými bojovými jednotkami nebylo řešením těchto problémů a politické krize, ale bylo demonstrací moci Putina. Předně, sám prezident RF varoval a to dlouhodobě před vstupem Ukrajiny do NATO a do EU. Jeho energetické vydírání za Tymošenkové a nyní jasně ukazuje, co bylo, je a bude cílem Putina. Mimochodem podobný scénář zastrašení a vytvoření nárazníkového pásma byl přece již použit v Gruzii, lépe řečeno v Abcházii a Jižní Osetii.Osbně jsem přesvědčen, že evropská demokracie tahá za kratší konec provazu, ať již s přijímáním sankcí či harašení zbraní. Nicméně tyto příklady zřetelně ukazují na politiku RF a prezidenta Putina. On prostě koná pouze to, co je mu dovoleno a o co usiluje od samého počátku. Řešením jsou nové volby na Ukrajině a její politická a zejména ekonomická stabilita.Jesme však naivka, abych si neuvědomoval všechny souvislosti kolem, včetně bezpečnostního rizika rozpadu Ukrajiny.