Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.04.2014 13:40:57 - dodo13

tragédie

Zdá se mi to, nebo čím jsou modernější technologií, k tím více tragédiím dochází? Ztracený boeing, tragédie jihokorejského trajektu...Nemyslíte, že je třeba zpomalit vývoj a více se zaměřit na technologie současných strojů?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.04.2014 16:41:47 - Ing. Antonín Seďa
 Je iluzorní se domnívat, že technický a technologický vývoj lze zastavit. Globalizace a světová hospodářská soutěž to neumožňuje a v demokratické společnosti politici mohou pouze omezeně ovlivňovat ekonomický vývoj.Tragédie, které popisujete se občas stávají. Na druhou stranu rozvoj moderních technologií umožňuje větší bezpečnost i prodlužuje věk dožití. Nicméně jak říkám, nic se nesmí přehánět a je také chybou se spoléhat pouze na moderní technologie v tom smyslu, že nemůže dojít k poruše či výpadku např.zdroje. Taktéž nahrazování mechanického ovládání digitálním řízením je problematické z hlediska rušení či elektrických výbojů.Ale zajisté existují celosvětová hnutí, která se snaží zastavit světový vývoj, jelikož si uvědomují, že musí existovat jisté mantinely pro další rozvoj. Osobně podporuji ochranu životního prostředí a také to, aby nejnovější technologie přírodě neškodily, ale naopak ji chránily.Vždy je problematické nalézt rovnováhu mezi světem lidí a přírodou.