Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.04.2014 21:55:45 - Divítko

Přístup vás ve VO, VB....

Hezký den pane poslanče, sice jsou dotazy anonymní, ale nyní si připadám trochu jako b...ák, ale na druhou stranu platím nemalé daně z kterých jsou placeni i vojáci. 2x týdně chodím na pivo na Praze 6 kam chodí i důstojníci z MO a generálního štábu, ale to je jedno. Neustále a především se baví o novele zákona a platech, aby jim hlavně nesnížili platy (tak že, kecy kolem problémů, že nejsou maskčáče a já nevím co ještě, je nezajímá). Hlavně, aby prý vyšlo schválení platů dle hodností v návaznosti na výpočet výsluh. To je výborně navržené, to v pohodě schválí, na to amatér poslanec prý nepříjde. Njn chudáci vojáci. Ale mě, který odvádí daně do kasy státu to silně vadí. Ať si výsluhy mají, ale vocať pocať. Si povídaly, hele vole je mi 47 mám 50 tisíc z kterých mi budou počítat výsluhu. Končím v prosinci 2014 a budu mít čistá ruka 25 tisíc. A já platič daní říkám, to je výsměch, upravte koeficienty, nebo stropy výsluh. tj. dobrý a to dělám už 20 let na MO, tj.tedy bojovník, výborný zák.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.04.2014 12:43:48 - Ing. Antonín Seďa
 Hezký den,
v podstatě s Vámi souhlasím. Minulá vláda schválila sadu branných zákonů a mezi nimi o zákon o vojácích z povolání. Ten jy dokonce navrhovaván tak, aby byl projednán již v prvním čtení. Nicméně nemohu souhasit s názorem, že amatér poslanec na to nepřijde. Já jsem na to nejen přišel, ale zejména jsem zjistil, že někdo neříká pravdu. Proto se o tomto zákonu bude vést debata, a to v rámci stávající koalice. Problémem je, že je nutno, aby AČR odpovědělo na dvě základní dotazy. Tím prvním je skutečný stav naší armády. Tím druhým jakouže armádu potřebujeme a vlastně chceme. A podle toho by měl vypadat i zákon o vojácích z povolání. Pokud oproti roku 2013 dochází v tomto roce k poklesu vojáků o dalších cca 1650, a přitom navýšení platů v resortu MO je průměrně o 12%, pak je odpověď jasná. Včetně toho, že toto navýšení bude v budoucnu ovlivňováno výší výsluh apod. V rámci výsluh se již provedly některé úpravy, například, že se do nich nezapočítávají odměny a také došlo k zastropování, ale i podle mého názoru je něco s výší osobních výdajů něco udělat. V současné době namísto 50% dosahují 59% a jsem přesvědčen, že po přijetí této novely by došlo k ještě větším budoucím problémům. Otázkou také je, komu plat navýšit a komu nikoliv. A tady jde novela zákona proti původním záměrům resortu MO.