Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.04.2014 9:17:05 - Divítko

Přístup Vás....

Děkuji za odpověď a z části musím souhlasit, ale...já vím, že armáda není jen o výsluhách a platech (tedy cca 65% z kapitoly MO jsou mandatory), ale co se týče současných platů, tak prý od posledního desátníka po generála mohou ostatní profese (řečeno hasiči, policajti, záchranáři...) vojákům jen závidět a pokud projde novela bude to ještě lepší a prý, když se hovoří kolik vojáci berou, tak vám - zákonodárcům předkládají tabulkové průměry a to jsou pak chudáci (k platu všichni mají ještě hodnostní, za bydlení, za prověrku, velké procento ještě rizikové, osobní, hodnostní). U toho piva mi bylo osvětleno... jsem plukovník mám 56 tisíc čistá ruka, ale výsluhu mi budou počítat z 52 tisíc no a když schválí novelu, tak z 58 tisíc zaručených zákonem pro plk., ještě lepší, tak pane poslanče nás daňové poplatníky neoblbujte nějakým zastropováním. Stačí se zeptat v hospodě porovnat se zákony a sedí to. Pak se divíte, že i podnikatelé "ochcávaj"!!! 2 biliony téměř, st. dluh. Jen tak dál.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.04.2014 20:49:03 - Ing. Antonín Seďa
 Jsem přesvědčen ,že jsme ve shodě.Dnes jsou již úpravy výsluní a je jistý strop.Otázkou k diskusi je,kolik to zastrašování má být.Já osobně mám na výsluhy jiný pohled.Přiznám se,že s nimi moc nesouhlasím ,ale chápu ,že bude těžké prosadit nějaký jiný systém odměňování.Já bych spíše preferoval nastavení stejného a transparentního systému platů v celé státní správě ,bezpečnostních sborech a v ozbrojených silách.K tomuto základu by pak šly hodnostní peníze a odměny.Ale když jsem tento systém požadoval,bylo řečeno,že to nejde.Proto má každý resort jiné odměňování a proto to není transparentní.Nemohu však souhlasit s vaším tvrzením,že ně koho balamutím.Jsem dlouholetým zpravodajem kapitoly 307 a také kritikem.Je totiž velký rozdíl mezi platem a později i výsluhami u řadových vojáků a u důstojníků.A také se mi nelíbí,že existuje souběh výsluh a platu. Tohle by měl vyřešit zákon o státní službě,alespoň si to myslím.Novela zákona o vojácích z povolání měla některé absurdity v odměňování vyřešit,ale opak je pravdou.Pouze hodlá navýšit platy vojákům o vojácích10%.Mimochodem o totéž se snaží i ministr vnitra u policistů a hasičů.Bude jenom dobře,pokud veřejnost bude sledovat dění nejen kolem novel branných zákonů,ale i rozpočtových kapitol.Můžete si být jíst,že já osobně se o to budu podrobně zajímat a budu informovat širokou veřejnost.Opravdu tajit něco před občany nehodlám.