Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.04.2014 0:19:54 - Bob senior

všerešící neviditelná ruka trhu nebo chybějící nadhodnota

Nemyslíte,že proklamované tvrzení o vlivu neviditelné všeřešící ruky trhu je scestné,protože trh žádnou nadhodnotu nemůže vytvořit.To dokáže jen lidská práce.Ale nadhodnota nesmí být promrhána nevhodným přerozdělováním.A co dělala pravice,kromě monetaristických kouzel-naprosto nic!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.05.2014 16:21:52 - Ing. František Laudát
Předně, nikdy jsem neřekl. Že Češi jsou líní. Rozhovor se týkal obecně výkonnosti  Evropy versus Čína. To je zcela odlišná kategorie, než je aktuální nezaměstnanost. Pokud byste si kdokoli dal práci, najdete v parlamentu moje vystoupení na toto téma. To nemá s horníky z dolu Paskov nic společného. Řeč byla o armádě úředníků, velkém státu, který bere lidem daně, obrovském zneužívaném sociálním systému, na  který ekonomika není schopna vydělat. To není jen problém Česka. Dokonce máme v Evropě čtvrtou nejmenší nezaměstnanost i přes skutečně reálně hrozivé číslo. Jinde s vyjímkou sousedního Německa to je ještě horší. To, co někteří v reakcích navrhují je právě ten recept, který situaci ještě zhorší. Podívejte se do Španělska, Itálie, Řecka, ale i Francie apod. Ale o tom rozhovor nebyl. Pokud si myslíte, že mám příjmy jen z mandátu poslance, hluboce se mýlíte. V mých parlamentních přiznáních najdete, že pomáhám na dopravních stavbách, takže ani útoky o mém povalování v parlamentě nejsou pravdivé. Možná na rozdíl od pisatelů vím, jaké podmínky mají horníci, raziči tunelů, stavaři. Těm co psali o chlévě, v devadesátých letech jsem pomáhal rodičům na rodinném hospodářství – možná opět na rozdíl od pisatele. Takže shrnuto – vážení a vážené, mně rozhodně ani fyzická práce nesmrdí. A poslední poznámka –běžte říct do Německa či Švýcarska, že kapitalismus je nanic. Asi vám objednají psychiatra. Velebíte-li socialismus, potom doporučuji Kubu či Severní Koreu. Jinde už se moc nenosí. V Číně z toho zbyla jen vedoucí úloha strany, jinak tam vládne drsný kapitalismus, jaký české země asi ani nepamatují. Pisateli o mém členství v KSČ už jsem odpověděl. Ani náhodou. Můj děda seděl v Jáchymově a hodně jsme si užili. Ale úplně jinak než ti, co dnes nostalgicky vzpomínají na sirný zápach v ulicích velkých měst, na fronty na banány,  akce Z, domovní důvěrnice, ostnatý drát, prvomájové průvody, rudé nástěnky, kriminály pro disidenty, sovětskou okupaci, marxismus leninismus…….stačí?