Ing. Radka Maxová

  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.05.2014 16:51:32 - Markéta Hrubá

matky

Paní Maxová, je podle vás podpora státu matkám dostatečná? A co těm, které by se jimi teprve chtěli stát? Přeci jen dnes se věk pro založení rodiny odsouvá a snižuje se i počet dětí. Co vy uděláte proto, aby se něco pozitivního změnilo? A když jsme u matek, co otcové, jste zastánkyní toho, aby byli také na mateřské? Přeci jen u nás je mužů na mateřské stále velmi málo

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.05.2014 17:05:10 - Ing. Radka Maxová
Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE

Vážená paní Hrubá,

myslím, že stále více žen si uvědomuje, že rodina - bohužel a znovu zdůrazňuji BOHUŽEL je pro ní spíše „zatížením“ než završující biologickou touhou. Souhlasím s Vámi, že se věk odsouvá a rodí se stále méně dětí, protože svět dbá spíše na „mužské“ vlastnosti, tj. na všeobecně známé „co nejdál a co nejvýš“. Kdežto princip ženské existence je chránit, vytvářet domov a obětovat se. Nemyslím si, že by se potřeba žen „mít dítě“ zmenšila, jen je potlačena v zájmu kariéry, která přináší peníze, bez kterých se nedá žít, nebo-li ani uživit dítě.

Mohu Vám potvrdit, že jsem jednoznačně pro podporu rodin s dětmi a spolu se svými  kolegy z ANO podporujeme zákon o poskytování péče v dětských skupinách a i  MF připravuje  novelu zákona o dani z příjmu, kde se jedná o daňové zvýhodnění pro rodiny s dětmi. Dále se chci zaměřit na prosazování větší podpory flexibilních, sdílených pracovních míst či práce z domova a také se zasadit o narovnání platů žen a mužů.

Co se týká otců na mateřské dovolené, jsem zastáncem toho, aby si muži „vyzkoušeli“ v tom dobrém slova smyslu, co to znamená ta „dovolená“, snad se nám potom bude lépe bránit a chránit ženy v její podstatě i rodinu a děti v ní žijící. Zatím nejlepší způsob, který jsem studovala byl tzv. „skandinávský tip“. Článek o něm napsala pí. Vejvodová v květnu 2013 a já ho pověsím na svoje webové stránky a na stránky PL, abyste se Vy i ostatní zájemci mohli s tímto článkem seznámit. Myslím, že něco podobného by u nás bylo dobré zavést.

Mějte se hezky a díky za dotaz

Vaše Radka Maxová