Jan Birke

  • SOCDEM
  • Královéhradecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.05.2014 13:16:54 - petr lexa

nezaměstnanost

Nedostatek pracovních míst je i problémem celého Náchodska. Jak jej hodláte řešit? Nyní se sice díky sezónním pracím sníží, ale co pak? Já si myslím, že se dá více vytěžit třeba z cestovního ruchu, jen by si zasloužil větší podporu

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.06.2014 12:12:16 - Jan Birke
 Nezaměstnanost je obecně jedním z nejdůležitějších témat pro každou vládu. Co se týká Náchodska, je situace v porovnání s ostatními regiony vcelku pozitivní. Pohybuje se přibližně kolem 6 % a s ohledem na fakt, že čtyřprocentní hranice představuje míru nezaměstnanosti, pod kterou již není reálné čísla stlačit, protože část obyvatel nikdy nebude chtít pracovat, myslím si, že to není až tak špatné. Pochopitelně je vždy co zlepšovat, vždy existují rezervy, kde je potenciál na zlepšení. Souhlasím s Vámi, že právě v cestovním ruchu bude vždy co zlepšovat, míra možné podpory je však velmi relativní. Co se jednomu zdá málo, druhému se může jevit jako příliš. Současně se domnívám, že v regionu Náchodska a Broumovska velmi dobře fungují uskupení, která se propagaci cestovního ruchu dlouhodobě a cíleně věnují. Mám na mysli např. Kladské pomezí o.p.s nebo třeba Agenturu pro rozvoj Broumovska, nově vznikají také tzv. „místní akční skupiny (MAS)“.