Ing. Radka Maxová

  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.05.2014 13:30:40 - moby

vyloučené lokality

Dnes se na vládě řeší vyloučené lokality, což částečně spadá do vaší působnosti jako předsedkyně stálé komise pro rodinu, rovné příležitosti a národnostní menšiny a zároveň členky sociálního výboru. Jaká opatření vy za sebe preferujete?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.05.2014 16:59:04 - Ing. Radka Maxová
Vážený pane „moby“ či vážená paní „moby“

Na začátku musím na rovinu říci, že jsem zatím žádnou vyloučenou lokalitu nenavštívila osobně a problémy znám jen z médií.

Takže co mohu posoudit je, že problematika se týká především představitelů „rómské národnosti´, což není problém pouze vyloučených lokalit. Viděla bych velké nedostatky v tom, že malé děti z těchto komunit nemají základní návyky na studium, sebevzdělávání, motivaci k práci apod. Také způsob  vedení rodinně-sociálních  vazeb je jiný než jsme všeobecně zvyklí a netvrdím, co je dobře a co ne, ale vede to k jisté, jemně řečeno,  oboustranné ostražitosti.  Ale pozice „buď – anebo“ nebo-li vyhrocení názorů na jedné či oné straně nevede k cíli, který bychom si přáli. I když to zní jako klišé, myslím, že jediným vhodným způsobem je osvěta a vzdělávání a s tím související trpělivost na obou stranách. Vyčlenění ať skupiny nebo jedince vede vždy pouze k napětí ve společnosti.  Už samotný výraz „vyloučená lokalita“ je v tomto ohledu nešťastný neboť sám o sobě degraduje dotyčné jako nežádoucí, na což jsou lidé obecně velmi citliví.

Ačkoliv nevím podle značky, kdo jste, doufám, že spolu se mnou budete vývoj nadále sledovat a pokud budete mít „nápady“, které by prospěli věci,  budu ráda, pokud mi je pošlete.

Mějte se hezky,

Vaše Radka Maxová