Ing. Radka Maxová

  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.05.2014 11:28:26 - adamickova

otec na mateřské

Nechápu z vašeho článku, jak se na mateřskou otců díváte? Jste pro? A druhý problém, který je podle mě závažnější je, že mateřská je dnes pro ženu problém do budoucna, například při uplatnění na trhu práce. Mladí lidí tak zakládají rodinu později a mají méně dětí, což bude mít negativní dopad na ekonomiku, společnost za chvíli.. Budete se zabývat tímto?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.05.2014 12:08:21 - Ing. Radka Maxová
  Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE Vážená paní Adamčíková,

Článek o skandinávském typu „otců na mateřské“ jsem vložila jako příspěvek v souvislosti s podobně položenou otázkou jiné čtenářky.

Mohu Vám potvrdit, že jsem jednoznačně pro podporu rodin s dětmi a spolu se svými  kolegy z ANO podporujeme zákon o poskytování péče v dětských skupinách (alternativa mateřských školek) a i Ministerstvo financí připravuje  novelu zákona o dani z příjmu, kde se jedná o daňové zvýhodnění pro rodiny s dětmi. Dále se chci zaměřit na prosazování větší podpory flexibilních, sdílených pracovních míst či práce z domova a také se zasadit o narovnání platů žen a mužů. Jsem si vědoma toho, že ženy se snaží „odkládat“ svoji mateřskou roli z důvodu kariéry a finančních možností, aby v podstatě do budoucna rodina byla schopna také své dítě uživit a aby žena neztratila kontakt s prostředím a s lidmi obecně.

Jsem pro, aby si muži „vyzkoušeli“ v tom dobrém slova smyslu, co to znamená ta „dovolená“, snad se nám potom bude lépe bránit a chránit ženy a v její podstatě i rodinu a děti v ní žijící.

Která ze severských forem, jež jsou obsažené v článku, by byla pro Českou republiku vhodná je záležitost jednání všech zúčastněných stran a to nejen politických, ale i občanskoprávních.

Mějte se hezky, Vaše Radka Maxová