ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.05.2014 7:24:02 - Jendaba

Kolik tech stridavek opravdu (doopravdy) znate?

Je totiz zajimave ze naopak vetsina psychologu se shoduje ze deti se timto reseni dobre radi vyrovnavaji. Navic pokud se nejedna o nejake patologicke jedince (nasilniky, fetaky, opilce) tak i deti toto hodnoti kladne. Vetsina deti ma rada oba rodice a rozdelenou peci jednoho z rodicu je nasilim od jednoho z nich oddelite. Navic nechapu proc pri peci uprednostnujete zrovna matku?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.05.2014 16:43:52 - Marek Černoch

Dobrý den.

Osobně znám 7 rodin se střídavou péčí a z toho dvě rodiny jsou v "pohodě", protože dospělí spolu dokáží bez problémů komunikovat. Z mé zkušenosti s psychology (oslovil jsem je zcela namátkou) hovoří většinou o tzv. "dvojím domově", což právě u malých dětí způsobuje problémy, protože děti potřebují "systém a pocit domova". A pokud se na to díváte z pohledu dítěte, tak máma má většinou hlubší roli a má spíše čas se dítěti věnovat. Absolutně nepodceňuji roli táty a vím, že i tátové své děti maximálně milují (sám mám 2 děti které miluji), ale jsou i jiné možnosti jak dítě vychovávat, být s ním co nejvíce. To už je pak ale na domluvě dvou dospělých lidí a ta dost často nefunguje. Takže to odnáší dítě. A pokud si dítě přeje (ale opravdu přeje) žít střídavě s tátou a mámou, pak ano. Pak to má opravdu smysl. A tyto věci by se neměly nikdy dělat plošně.