ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.05.2014 11:03:14 - eda rybák

střídavá péče a alimenty

Myslíte si, že se po rozvodu přestěhuje každý na jiný konec republiky? většinou lidé zůstávají žít ve stejném městě/obci a pak nevidím důvod, za předpokladu, že si to přeje dítě, pro střídavou péči. V dnešní době stejně jeden rodič nemá na dítě tolik času a takhle se o něj podělí. Navíc pokud se nemýlím, tím odpadají problémy s placením alimentů, jež se u nás také alarmující a to je moje další otázka. Budete se zabývat i problematikou alimentů, když tak prosazujete jednotnou péči?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.05.2014 17:10:27 - Marek Černoch

Dobrý den Edo.

 Neříkám, že každý, ale jsou i takové případy, protože lidé prostě jdou za novým  partnerem. Jedním z problémů (a může to být i v rámci velkého města) je, že dětská komunita se dost rychle uzavře a pro dítě to znamená pravidelně "obnovovat" přátelství. Což u méně průbojných dětí není jednoduché. Pokud chtějí dítě vychovávat oba, mohou se domluvit na tom, jak ho kdo bude mít. Ale zase se dostáváme k jádru všeho, že je to komunikaci dospělých, často o mstách jeden druhému a dítě funguje jako klacek jeden na druhého. Nikdy bych si nedovolil říct, že za to může vždy chlap. Je to fifty fifty a sám jsem zažil rozvod rodičů. Jsou to většinou nešťastné příběhy, vždy je na tom jeden hůř. Někde je dítě ve střídavé péči opravdu šťastné, ale jak dopadne rozhodnutí ÚS? Jeden bude mít možnost, jak tomu druhému znepříjemnit život. A to dobře není. Chci to brát z pohledu dětí a ty by to neměly odnášet.

Na vaši poslední otázku..ano, budeme. To, že nejsem zastáncem "střídavky" neznamená, že na ostatní nekoukáme a bereme to jako ideální. Věcí k řešení je hodně.