JUDr. Miroslav Antl

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.05.2014 9:34:50 - nodřej kvapný

kauza metylalkohol-rozsudek

Mohu znát váš pohled-názor na rozsudek v kauze metylalkohol?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.05.2014 9:23:45 - JUDr. Miroslav Antl
 Jsem přesvědčen, že tresty jsou přiměřené rozsahu jednoho z nejzávažnějších zločinů, když úmyslné obecné ohrožení je vlastně mnohonásobná vražda. Obžalovaní byli (nepravomocně) odsouzeni za úmyslné usmrcení 38 lidí a za způsobení dalších vážných zdravotních následků 79 intoxikovaným včetně lidí s trvale poškozeným zdravím. Z veřejně dostupných informací vím, že šlo o tzv. eventuální úmysl, kdy obžalovaní museli vědět, že přípravou a další distribucí alkoholických nápojů a jejich „koncovým“ prodejem mohou způsobit mnoha lidem vážné poškození zdraví nebo i smrt – a byli s tímto srozuměni.

Takže doživotní tresty pro dva „míchače“ a dalších osm poměrně tvrdých trestů pro pachatele navazující trestné činnosti považuji za spravedlivé a odpovídající míře ohrožení lidských životů a zdraví. Doufám jen, že v případě pravomocného odsouzení zůstanou zločinci ve výkonu trestu odnětí svobody co nejdéle – a nebudou propouštěni hned, jakmile uplyne příslušná délka trestu pro podmíněné odsouzení, jak tomu bývá i u dalších vrahů (v rámci probíhajícího „čištění českých kriminálů“)…  

Miroslav Antl

(senátor)