Ing. Radka Maxová

  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.05.2014 8:55:10 - zemědělec

důchodový systém

Chcete zrušit druhý pilíř důchodového systému. Nějak jsem ale nezaznamenal, že máte připraveno jiné řešení. Mýlím se nebo skutečně nevíte jak penzijní systém stabilizovat? Jste členka sociálního výboru, předpokládám tak, že je to vaše parketa. Co tak navrhujete? Děkuji předem za odpověď

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.06.2014 6:03:38 - Ing. Radka Maxová
Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE Dobrý den,
ano, jsem členkou sociálního výboru a důchodová reforma mě velice zajímá, neboť mám 2 děti a jich se zajištění na důchod a nespoléhání se  jen na stát bytostně týká.
Samozřejmě, že nejde pouze o to zrušit druhý pilíř. Obecně, sama za sebe, bych byla ráda, kdyby většina obyvatel v republice pochopila, jak důležité je se zajistit na stáří a nespoléhat jen na státní důchod.  II. pilíř nesplnil očekávání. V současné době je v něm zaregistrováno jen asi 83 tisíc obyvatel a ještě se ukazuje, že jsou tam i lidé nezaměstnaní či na mateřské dovolené. Naproti tomu ve III. pilíři je asi 5 mil. obyvatel.   Existuje samozřejmě několik variant, jak se vypořádat s II. pilířem. Nejdůležitější kritériem je zachovat prostředky všech zúčastněných. 

Logika věci říká, že by měl existovat jeden jistotní sociální fond, platný pro všechny + event. nějaké např. připojištění, založené na svobodné vůli člověka.

Každopádně si nemyslím, že by peníze, jdoucí na důchody obyvatel, měly mít investiční charakter.

Mějte se hezky, Radka Maxová