Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.05.2014 17:37:24 - machonp

Výsluhy v OS a BS

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, zda se v připravované novele zákona o vojácích, tak jak je předložena objeví změny v tak nyní diskutovaném tématu výsluh...souběh výsluh s platem st.zam., změna způsobu výpočtu, zastropování atd., nebo se novela schválí a až se dohodnete bude se dělat novela novely? Protože jak jsem se díval, tak tou novelou se vám postupně u odcházejících vojáků v podstatě ještě výše výsluh zvýší a armáda si už nekoupí ani ponožky. Nevím, zrušte jim tu 15% daň a zastropujte ji třeba výší průměrného platu v ČR.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.06.2014 14:32:57 - Ing. Antonín Seďa
 Nemyslím si,že například souběh výsluh s platem by měl být řešen v zákoně o vojácích z povolání.To by měl řešit zákon o státní službě.Nicméně není politická shoda ani na tom,jak zastropovat či nějak jinak omezit výsluhy.To by se muselo řešit komplexně,jak u vojáků,tak u bezpečnostních sborů.Jak bude nakonec vypadat zákon o vojácích z povolání lze pouze spekulovat.Byl prodloužen termín k projednání ve výboru a podle mých informací připravuje ministerstvo pozměňovací návrhy.Jinak s Vámi souhlasím,zevně třeba s výši osobních výdajů něco dělat.Ale ta situace je daleko horší u bezpečnostních sborů než u armády.Ale po pravdě řečeno,nikdo politiků s tím nehodlá pohnout.Je to moc výbušné téma a je před volbami.Ostatně před volbami bude vždycky.Proto jsem docela pesimista.Podle mého názoru i v rámci transparentnosti odměňování ve státní správě se toho moc neudělá,o čemž svědčí výjimky v zákoně o státní službě.Přitom byla a stále je možnost s tím pohnout,ale to by politici museli chtít.Platí,že v jednoduchosti je krása,ale to by se pak odhalilo před veřejnosti,jaký binec v odměňování v naší zemí existuje.A tomu se brání všichni,kterých se to týká.A to ke škodě věci i jich samotných.