RSDr. Miroslav Opálka

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.06.2014 13:02:14 - starýkozel

vrcholem srandy by pak bylo, kdyby jste si ještě "udělal" CSc ve stejném oboru ?!?

Soudruhu Vopálko není vám za ten váš titul "rérum srandárum" stydno - vždyť byl udělován prakticky za nic - jen za členství v KČS - vrcholem srandy by pak bylo, kdyby jste si ještě "udělal" CSc ve stejném oboru ?!?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.06.2014 9:31:48 - RSDr. Miroslav Opálka
Již jsem na tento dotaz odpovídal, proto si dovoluji pouze zopakování mou odpověď. Další reakci bych považoval za nedbytečnou. 
Tak jak absolventi teologických fakult obdrželi po rigorózní zkoušce titul ThDr. (doktor teologie, latinsky theologiae doctor), absolventi politologie obdrželi po rigorózní zkoušce titul RSDr. (doktor sociálních věd, od 1. září 1980 doktor sociálně-politických věd, dříve též doktor sociálních resp. sociálně politických nauk, latinsky rerum socialium doctor, zkratka RSDr. umisťovaná před jménem.

Více např. WikipediE, viz link: http://cs.wikipedia.org/wiki/Doktor_soci%C3%A1ln%C4%9B-politick%C3%BDch_v%C4%9Bd

Já jsem absolvoval čtyřleté denní studium, vykonal úspěšně m. j. čtyři státní závěrečné zkoušky a obhájil písemnou diplomovou práci. Rok po absolvování školy jsem úspěšně vykonal dodatečnou státní rigorózní zkoušku a podle § 44 odst. 2 zákona č. 39/1980 Sb., o vysokých školách mi byl přiznán titul RSDr. (doktor sociálně-politických věd). Dnes se již tento titul neuděluje, ale politologii studenti studují dál na řadě fakult. Osobně mi toto studium dalo i pro dnešní dobu - mimo vědomostí - především nadhled a schopnost orientace. Myslím, že mé znalosti a pracovitost oceňuje i řada politických konkurentů. Akademický titul sice ještě není patentem na rozum, ale mne těší, že jsem ho nezískal žádným podfukem ani koupí, což je možné až v této době.