Mgr. Petr Kořenek

  • SOCDEM
  • Vsetín
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.06.2014 9:35:18 - Miloš Krab

vnitrostranické referendum

Moc to nechápu, můžete být víc konkrétní? ,, Výkonný výbor schválil podle informací z jednání i další dvě otázky navržené užším stranickým vedením o kumulaci funkcí a o podílu žen a mužů na kandidátkách.“ Co si máme představit pod kumulací funkcí (kdo může kdo ne, jak to chcete zařídit, aby se nestalo to, co nyní s hejtmany..)? I vy máte více funkcí. A co ten podíl žen a mužů? To už tu bylo a jak to dopadlo. Ve vládě máte jen jednu ženu a toho jen proto, že muž, který byl osloven první, odmítl. Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.06.2014 17:35:06 - Mgr. Petr Kořenek

Dobrý den,

co však možná nevíte je, že právě na Vámi uváděné věci jsem v diskusi upozornil. A zvláště jsem upozornil na taxativní vymezení funkcí, které mám při souběhu na mysli. Obávám se, že pokud bychom věc pojímali takto obecně, nastane problém. Pozice zastupitele s jinou pozicí je slučitelná a dokonce i nerozdělitelná – např. místostarosta musí být zastupitelem.  Co se týká mého souběhu, věřím, že neušlo Vaší pozornosti, že pozice místostarosty je neuvolněnou pozicí. Své ukoly důsledně plním a docházku lze ověřit na příslušném úřadě. Program zveřejňuji na www stránkách. Deklaroval jsem jasně, že úkoly pro 4-leté funkční období, které jsem slíbil, dokončím. Bylo by zbabělé a velmi laciné zbavovat se odpovědnosti.