Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.06.2014 17:35:28 - filip meciar

Česko mění energetickou politiku

Tento novinový titulek vystihuje podstatu mého dotazu a zajímala by mě vaše reakce. Česko mění energetickou politiku. Vývoz elektřiny skončí, budeme ji dovážet. Nebím, kdo jiný se tím zabývá. Škoda, že není ve sněmovně víc takových jako vy. Děkuji za váš čas.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.06.2014 20:57:31 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotaz,který opravdu není jednoduchý.Nejsem odborník na energetiku,nicméně předpokládám,že podstatou této změny je posílit energetickou bezpečnost naší země.Dále jsem přesvědčen,že v dlouhodobém horizontu budeme muset posílit jadernou energetiku,jelikož obnovitelné zdroje nemohou nahradit jaderné elektrárny.Na druhou stranu je nutno podporovat klasické obnovitelné zdroje, jako vodní elektrárny nebo generace.ČEZ jako polostátní firma musí plnit úlohu strategického podniku,a to jak v oblasti energetiky,tak bezpečnosti dodávek.Taktéž  stát by měl posílit svůj vliv v této firmě,zejména s ohledem na strategická rozhodnutí a plánováni investic. Ale jinak bych nechal energetickou koncepci ČR na odbornících.