Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.06.2014 18:56:25 - Libormt

Jak mám postupovat

když soudnictví nedodržuje zákony,zák.lhůty,nemálo soudců prokazateně neumí číst a vynesený rozsudek mi znemožnili splnit.V právním státě ani policie nepřijala trestní oznámení.Máme právo na spravedlnost?Důkazy můžu poslat mailem.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.07.2014 13:56:10 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotaz.Jako politik nemohu a ani nebudu zasahovat do činnosti orgánů činných v trestním řízení a do rozhodování soudů.Mohu pouze interpelovat paní ministryni spravedlnosti k prověření postupu justičních orgánů.Ale po pravdě řečeno,nevzpomínám si na příklad,kdy by dalo ministerstvo za pravdu stěžovateli.Jsou možné i opravné prostředky,dovolání se k ústavnímu soudu či k evropskému soudnímu dvoru.Tak jako naše společnost je stále ještě nemocná,tak i justice má své problémy.Zejména schází předvídatelnost soudních rozhodnutí a spravedlnost v pojetí práva.Ne nadarmo má justice zavázané oči.Ale změny jsou nastartovány ,chce to pouze čas a neustálý tlak na soudy i státní zástupce.Jinak pokud se týče Vašeho konkrétního případu,lepší by bylo mě buď osobně navštívit či mi poslat kopie soudních rozsudků a Vaší stížnost.Ale opakuji,možnosti mé jsou velmi omezené.A