JUDr. Miroslav Antl

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.07.2014 5:01:38 - viktor.hamsik

Pane Antle, tohle myslíte skutečně vážně???

Pane Antle,
Vy jste skutečně řekl: "Navíc vždy tvrdím, že státní zástupci, když jdou do VIP osob, a zejména do ústavních politiků, tak by téměř měli mít v ruce něco jako obžalobu, končící pravomocným rozsudkem. To znamená, že by měli mít takovou jistotu, že neudělají ostudu sobě, ale hlavně celému státnímu zastupitelství."???

Nejsem ani právník ani nemám zkušenost s prací státního zástupce, ale česky rozumím docela dobře. Toto Vaše vyjádření neznamená nic jiného, než to, že pokud státní zástupce (použiji Vaši terminologii!) jde do osob, které nejsou VIP, tak to může udělat jinak. Jinými slovy, pan senátor ČR (že jde o bývalého státního zástupce už je jen třešnička na dortu) veřejně prohlásil, že se domnívá, že stíhání VIP osob je něco jiného než stíhání "obyčejných" osob.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.07.2014 9:42:04 - JUDr. Miroslav Antl
 Pane Hamsiku či Hamšíku, tohle myslíte skutečně vážně???
Evidentně jste nepochopil, co jsem tím myslel – a navíc vybíráte z kontextu jednu část a měníte ji v demagogické tvrzení (nikoliv dotaz). Je nepochybné, že všichni lidé by si měli být před zákonem rovni - a nikdo by neměl být zvýhodňován. Z vašeho tvrzení usuzuji, že jste přesvědčen o tom, že je tomu tak i ve skutečnosti. A já tvrdím, že není. Že jsou skupiny osob, které zvýhodňovány jsou. Mám tím na mysli právě některé politiky, „mocné a vlivné“, či jejich sponzory… Právní předpisy (a v dané oblasti trestní řád) platí pro všechny (krom trestně právní exempce). A vy si fakt myslíte, že jsou stíháni všichni pachatelé přečinů a zločinů bez ohledu na jejich postavení ve společnosti??? Nemám čas se o tom rozepisovat, zkuste se podívat na můj facebook, anebo se zeptat policistů a státních zástupců, jaká je skutečnost… Anebo třeba kamarádů či sousedů, máte-li je…