Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.07.2014 10:18:20 - cruz

splnění programu

,,ČSSD rozhodně nedopadne jako ODS, protože si plní svůj volební program.." Jaké konkrétní změny jste tak zatím prosadili v otázce vyrovnání s církvemi či zrušením II. důchodové pilíře a jeho nahrazením -stále je ve hvězdách čím? Já si myslím, že vzhledem ke složení koalice nemáte šanci všechny své programové priority prosadit

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.07.2014 15:52:11 - Ing. Antonín Seďa

Děkuji za dotazy. Předně musím uvést do souladu s realitou jednu věc. ČSSD v rámci předvolební kampaně říkala, že z hlediska českého práva a platné smlouvy mezi vládou a církvemi nebude možno zrušit zákon o majetkovém vyrovnání s církvemi. To, co slibovala ČSSD bylo snížení výdajů ze strany státu, transparentní  a spravedlivé předání majetku a dohoda s církvemi. Máte pravdu, že současná vládní koalice, zejména KDU-ČSL odmítla tohle řešit, ANO 2011 dělá politického pštrosa a prozatím vůbec nic neudělala a tak vše zůstalo na sociální demokracii. Církve odmítli změnit dohodu a zákon a snížit výdaje státu, takže pracovní skupiny pod vedením místopředsedkyně ČSSD ukončila svoji činnost. Nicméně ČSSD koná a podala novelu zákona na prodloužení lhůty pro vydávání majetku. Cílem je poskytnout dostatek času pro transparentní a spravedlivé posouzení státních orgánů, které jsou oprávněny vydávat nemovitý majetek církvím. Dále já osobně jsem poslal dopis papeži, kde jsem apeloval na nevstřícnost české katolické církve a čekám na jeho odpověď. Zároveň jsem upozornil, že stále není podepsána smlouva mezi ČR a Vatikánem. Ve hře je i možné zdanění majetku při prvním převodu z majetku církví třetím osobám. A sám víte, že se nám nepodařilo uspět u ústavního soudu se stížností na tento zákon a jeho schvalovací proceduru. Co se týká druhého pilíře penzijního systému, tak ten bude zrušen. je to závazek nejen ČSSD, ale celé vládní koalice. Dnes byla zahájena mimořádná schůze PS PČR, kde mimo služební zákon jsou projednávány další zákony, které ČSSD slíbila změnit. Připomínám snížení DPH na léky, knihy a kojeneckou výživu, zrušení zdravotnických poplatků, znovuzavedení zelené nafty pro zemědělce, zvýšení slevy na dani za děti, zrušení zdanění příjmu důchodcům, zamezení sociálního podnikání s příspěvky na bydlení  apod. To jsou všechny body programu ČSSD a já věřím, že tyto zákony parlamentem projdou. Takže body svého předvolebního programu ČSSD plní a to i někdy navzdory ostatních členů vládní koalice. Ale je jasné, že 100% slibů nemůže ČSSD s ohledem na počet svých mandátů a současnou vládní koalici v PS splnit. Ovšem věřím, že ty nejhlavnější a pro občany nejpotřebnější problémy vyřešíme.