Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.07.2014 14:14:30 - barbarrosa

Zdravím .

Co myslíte tím zvyšováním životní úrovně občanů ? To , že taháte ČR do války za cizí zájmy ? To , že čeští vojáci vraždí v zemích tisíce kilometrů vzdálených od naší země ? Jak to zvyšuje tu úroveň . Kdo vám vůbec dal právo riskovat životy občanů a dělat z České republiky cíl teroristických útoků . Tak krvelačná vláda byla snad jenom vláda Adolfa Hitlera . Když chcete válčit , tak vemte flintu a běžte , hrdino .

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.07.2014 16:10:09 - Ing. Antonín Seďa
Děkuji za dotaz, al rozhodně bych nepletl účast našich vojáků v zahraniční misi ISAF se zvyšováním životní úrovně občanů. Chci připomenout, že mise ISAF v Afghánistánu je odsouhlasena RB OSN a naše země si vzorně plní své závazky. Mimochodem, zajišťují bezpečnost nejen Afgháncům, ale i našim občanům. A to právě bojem proti celosvětovému terorismu. Naši vojáci nevraždí cizí občany, ale provádí hlídkovací a zabezpečovací činnost ve prospěch našich spojenců, afghánské vlády a samotných Afghánců. Připomenu naši práci v rámci PRT v Lógaru, tam se opravdu zvýšila životní úroveň Afghánců. Osobně vyjadřuji lítost nad smrtí našich vojáků, ale musím zdůraznit dvě věci. naši profesionální vojáci konají svoji práci, na kterou jsou cvičeni a za kterou jsou placeni. Jsou to novodobí hrdinové a mrzí mne útoky na jejich práci. Ano byla to politická reprezentace, která je do mise ISAF vyslala a která nesl a nese politickou odpovědnost. Na druhou stranu vojáci jdou do misí dobrovolně a jsou připraveni plnit si zadané úkoly. Proto prosím nehovořte o krvelačné vládě a nesrovnávejte kohokoliv s Hitlerem. Takto pohrdáte nejen s historickými fakty, ale i s reálnou současnou situací. A ještě si dovolím jednu poznámku. Prosím pozorně si přečtěte všechna má vystoupení k vysláním našich vojáků do zahraničních misí. Všechna vystoupení naleznete na www.psp.cz. Já se za ně nejen nestydím, ale zároveň jsem již tehdy upozorňoval na možné problémy, které se v Afghánistánu nakonec ukázaly. Závěrem pouze tolik. Mise ISAF končí ke konci tohoto roku a má být nahrazena monitorovací a výcvikovou misí k podpoře ANA a ANP. Právě afghánské bezpečnostní síly měly převzít odpovědnost za zajištění bezpečnosti v zemi. A toho zřejmě nejsou schopni. Ale je spoluodpovědností demokratických sil, aby Afgháncům pomohli vybřednout ze středověkých podmínek k relativně lepší životní úrovni. A závěrem, je i zájmem ČR a našich občanů, aby země nebyla ohrožena teroristy, kteří neváhají zabíjet ženy a děti. Tomu se snad každý slušný a poctivý člověk musí postavit. To, že KSČM je proti zahraničním misím je obrovský alibismus, protože před listopadem 1989 to byla komunistická strana, která podporovala nedemokratické režimy a teroristy v řadě zemí pod pláštíkem internacionální pomoci. Na tohle by se také nemělo zapomínat při Vašem historickém exkurzu.