Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.07.2014 9:22:45 - Stoklasová Jana

Babiš

Co říkáte na personální obměnu vedení hotelu Thermal, kterou má na svědomí Babiš? Nedávno se řešil ČEZ, nezachází podle vás už daleko? Máte možnost jej nějak usměrnit?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.07.2014 12:48:43 - Ing. Jiří Dolejš

Cítím to podobně. Zastoupení státu v společnostech státem vlastněných je ze zákona věcí exekutivy - parlament může pouze upozornit na to že je politický problém, když si reprezentace strká všude jen své lidi, bez ohledu na kvalitu a stabilitu zastoupení. když k tomu nemají odvahu koaliční partneři, je to věcí opozice. A ta na to také upozorňuje (osobně jsem se v tomto smysl vyjádřil už v kauze ČEZ).

MF vyměnilo vedení karlovarského hotelu Thermal (mimochodem místo každoročního MFF) a dosadilo tam lidi z ANO prý pro nespokojenost akcionáře s hospodářskými výsledky společnosti v posledních letech. Loni ale hotel hospodařil s čistým ziskem 7,4 milionu korun, tržby vzrostly o 6,5 procenta. takže to vypadá jako klasická ukázka budování poltického vlivového portfolia.