Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.07.2014 13:56:52 - Stoklasová Jana

Babiš II.

Naopak já děkuji za odpověď. Co má ale hotel v KV společného s vládou? Když šlo o změny v ČEZu, ještě se to dalo pochopit, ale jaké zájym má vláda zde? Babiš si dosazuje své lidi všude. Mě ani nenapadlo, že byste se na tom podíle. i když mlčení je také souhlas a nepřijde mi, že byste se jako strana s tím něco snažili dělat. Jak kdybyste se báli. nebo není možné přijmout zákon, který by tomu zamezil? Stoklasová Jana, Tišice

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.07.2014 18:41:07 - Ing. Antonín Seďa

Musím říci, že nejsem účasten žádných koaličních jednání a tak nemohu ani potvrdit, ale ani vyvrátit, zda se o tom obsazování jednalo. Za sebe ale mohu říct, že jsem toto kritizoval na Výboru PK ČSSD. Ale nemohu souhlasit s tím, že je rozdíl mezi obsazováním polostátní firmy ČEZ a obsazováním vedení hotelu, který je státní. Prostě vedení firem by měla řešit vláda, protože ta je za to zodpovědná. Dozorčí rady, což je kontrolní funkce, by měly mít zástupce jak z koaličních, tak opozičních stran. Tím nemyslím politiky, ale odborníky nominované jednotlivými politickými stranami. Tím ovšem neříkám, že i politik může být odborníkem, takže ani politiky coby členy DR nezatracuji. ČSSD se mimo jiné postavila proti jednostranným nominacím v ČEZ či v podnicích, kde dříve měly své zástupce i jiná ministerstva než MF. Například MPO usilovalo a usiluje o změny v MERU či ČEPRU. Prostě A.Babiš a ANO 2011 udělali podraz na ostatní koaliční partnery. Ale to si premiér již s panem ministrem financí vyříkal a já věřím, že dojde k nápravě.