František Zwyrtek

  • NEZ
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,39. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.08.2014 10:57:31 - Bady

populisté

,,Kdo ještě nepochopil, že lidé chtějí slyšet dobré zprávy a řešení, prohraje“ Podle mě tím vznešeně říkáte, že u nás vládne populismus. A pokud se nemýlím, čemu to přičítáte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.08.2014 13:54:38 - František Zwyrtek
 Tak nevím, zda je vznešeně :-), ale nepleťme si pojmy. Populismus je nereálný slib, například že někdo chce referendum bez výjimek, protože to prostě nejde splnit, nebo že zvedne třikrát mzdy, což splnit nikdy nemůže. Já psal o něčem zcela jiném - o dobrých programech pro lidi z obcí a měst, tedy co kdo konkrétně chce ve svém městě udělat. Nelíbí se mi, když někdo říká - ten starosta to dělal špatně, všechno dělal draze, ale už neříká, já bych ušetřil tam a tam, a udělal bych to tak a tak. Nebo říká - neměla se opravit cesta, ale už neříká, kam se peníze měly investovat jinam, nebo co by on udělal s tou cestou plnou výmolů. Říkám proto "svým" nezavislým - nabídněte lidem konkrétní program, řekněte, co ve své obci a městě uděláte. Kritiku používejte jen tam kde je skutečně na místě, a hlavně řekněte, jak vy byste jednali jinak. A slibte jen to, co můžete splnit. Od vyčištění rybníka po novou školu. A kde na to vezmete. To považuji za fér. Právě proto, že nemám rád velkohubé sliby, které nikdy nikdo nesplní. Raději slíbím reálných deset laviček, než babylonskou věž uprostřed návsi. Ale ty lavičky pak opravdu splním. Zkrátka výhradně kritiku bez řešení a nereálné sliby Nezávislí nepraktikují - protože ví, o čem to na obcích a městech je.  Populismus nechávám lidem typu Okamury - protože s takovými by nás ve městech a obcích vyhnali.