Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.08.2014 14:29:46 - viml martin

Jsou češi hloupí?

Okamura je populista, ale lidé ho mají rádi. Jsou tak podle vás tak hloupí, když věří nesplnitelnému? A ač ho nemám rád, jedno se mi na něm libí. Mluví jako člověk. Když poslouchám většinu dlouholetých poslanců nebo třeba vašeho předsedu nebaví mě to. Mluví spisovně, hrozně oficiálně vůbec nevím co říká. Proč to děláte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.08.2014 8:07:53 - Ing. Antonín Seďa
 Rozumím tomu, že řada politiků v naší zemi je již ohleděných a občané se snaží najít alternativu. Základním problémem české politiky je však její obrovská personifikace. Každá politická strana má svůj politický program, který hodlá naplnit. K tomu, aby jej naplnila však musí mít charismatického vůdce a schopné politiky. V naší zemi existují standardtní politické strany, ale jejich členská základna je mizivá. Proto se také jeví, že se stejná jména politiků stále objevují v různých funkcích. Je to tím, že konkurence díky malému počtu členů je nižší než je tomu v zaběhlých demokraciích v Evropě. Tady je nutno apelovat na občany, nikdo jiný se členem politické strany nemůže stát. Příkladem je vznik nových politických hnutí, například ANO 2011 či Úsvitu přímé demokracie. Pokud se totiž podíváte na jejich členskou základnu, pak zjistíte, že kromě pár nováčků tam figurují bývalí členové ODS, ČSSD, VV a dalších dříve zaniklých stran. Co se týká B.Sobotky, kterého si vážím, pak je to nejen velmi zkušený a odborně znalý politik, ale i slušný člověk. Politika, zejména ta vnitrostranická, je složitý orgán, kde je nutno někdy být docela tvrdý. Zejména v době puče, který se v ČSSD odehrál. Je to o tom, kdo má reprezentovat sociální demokracii a jaké má vize, kudy má směřovat. ČSSD na rozdíl od Okamurova Úsvitu či Babišova ANO je klasickou politickou stranou západního střihu, je začleněna do struktury socialistických stran, má jasný a ověřený poltiický program. Možná, že ji někdy schází více charismatických představitelů, ale o tom jsem již hovořil. Co se týká T,Okamury, ano je to nejen populista, který umí oslovit širokou veřejnost, ale jeho jednoduché návrhy nejsou v praxi realizovatelné. Tak jako není realizovatelný model Švýcarské konfererace, prootže tam jsou jiné tradice. Ale připomínám, že i A.Hitler měl obrovskou popularitu, protože dokázal oslovit širokou veřejnost. Kam to se svým národním socialismem dopracoval ví každý. Tím nechci říci, že by to u nás mohlo dopadnout podobně. Ale v celé Evropě se do popředí dostávají takoví to populisté s jednoduchými řešeními problémů občanů. Nicméně vždy s prvky nationalismu, rasismu a xenofobie. To ale odporuje principům demokratické společnosti, kde má každý člověk právo na svůj názor a má svá práva. Omezovat práva jakéhokoliv člověka, popírat historická fakta a působit na lidské pudy cíleným populismem je politika, kterou odmítám, protože se nehodí do 21.století. V tom vidím oprávněnost kritiky vystupování T.Okamury a nebezpečnost jeho politiky navenek. Raději budu proto podporovat zavedené politické strany, od kterých vím, co chtějí prosazovat, než abych sedl na lep populistickým, podnikatelským či jiným subjektům, které ovládá pouze jedna osoba - zakladatel.