Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.08.2014 10:49:16 - Stoklasová Jana

prezidentské veto a služební zákon

Mluvíte na rovinu. Co si myslíte o současné podobě služebního zákona a o tom, že ho chce prezident v této podobě vetovat, jak uvedl ve své odpovědi?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.08.2014 15:54:56 - Ing. Antonín Seďa
 Pokud dá prezident veto služebnímu zákonu jistě k tomu bude mít své důvody,nicméně pokud zároveň existuje dohoda v poslanecké sněmovně ,pak bude toto veto přehlasováno.Můj osobní názor je,že jsme se neměli pánem Kalouskem nechat vydírat.Raději jsme měli nechat projít v účinnost zákon z roku 2003.Ten by se mohl novelizovat.Pokud se týká mých výhrad,tak na rozdíl od pana prezidenta jsem pro zachování politických náměstků.Ale je nutno přesně oddělit politické vedení od státní správy jako takové.Jinak klidně nemusí  být generální ředitelství jako nový úřad,ale musí byt zaručeno nezávislé jmenování generálního tajemníka.Například Ústavním soudem či Senátem.A také v zákoně postrádám ochranu úředníků,pokud oznámí korupční chování či osobní šikanu.Jinak se stejně domnívám,že zákon po přijetí bude velmi brzy novelizován.