Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.08.2014 14:06:03 - Jitka z Budějovic

ženy půjdete do války ??????

Vážená paní Černochová. Jste velice sympatická žena, byla jste zvolena občany ČR v době míru. Věřím, že po skončení Vašeho volebního období naši zemi v míru předáte dalším Vašim následovníkům. Když jsem si přečetla Váš názor na brannou povinnost žen, tak jen žasnu. Jakým právem toto děláte? Ptala jste se lidí, co Vás volili, jestli stojí o tuto Vaší činnost? Jsem v šoku. Víte, můj názor je, že buď se někdo připravuje a posiluje válku nebo se připravuje a posiluje mír. Nic mezi tím. Je mi z toho smutno. Já volím MÍR.....

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.09.2014 11:06:36 - Mgr. Jana Černochová

Milá Jitko,

Nevím jak je možné, že stále odpovídám a nikdo to neslyší, nebo nečte. Tak tedy ještě jednou pro vás.

Branná povinnost se i DNES vztahuje na všechny občany České republiky – tedy na muže i na ženy – ve věku 18-60 let a na tom se novelou branného zákona nic měnit nebude. Novela nepřichází ani s žádným obnovením základní vojenské služby a podobně. Jednoduše řečeno, pokud nebude ohrožena naše země, nikdo do armády povinně nebude muset. I já volím mír, jen vím, že zodpovědné je být na jeho obranu připraven.

 Pěkné a klidné dny vám přeji do Budějovic

Jana Černochová