ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.09.2014 10:15:55 - viml martin

primátor

Máte hodně plánů, ale postrádám to, jak a z čeho je budete chtít realizovat?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.09.2014 11:27:14 - Marek Černoch

Dobrý den.

Každá obec a město je živoucí organismus a musí se rozvíjet. Za poslední dobu se ale v Praze nepřipravovaly žádné projekty, není připraven žádný další rozvoj. Pokud chceme stavět a realizovat projekty, je třeba začít územním plánem, který je složitý a nepružný. Měl být aktualizován, ale nestalo se tak. Proč v něm například máme kolem 70 "rozlišovacích" barev, když v jiných a velmi vyspělých státech stačí 16,20 barev? U nás tak trochu platí "čím složitější, tím lepší". A to je omyl. 

To samé platí příkladem u bezpečnosti v Praze. Pokud chceme více strážníků v ulicích, je potřeba je motivovat. Platy jsou nízké, práce nebezpečná, tak jim nabídněme "profesní" byty. To samé platí pro záchranáře, zdravotní sestry, hasiče atd. Jejich práce je veledůležitá a tyto lidi potřebujeme většinou až když je zle. Ale dělají práci, která zajišťuje základ každého z nás - klidný život.

Praha pracuje s obrovským rozpočtem a jde jen o to, kam a jak ty peníze jdou. Nesmí se rozkrádat, nesmí se plácat na nesmyslné a nevýhodné projekty nebo smlouvy.