Ing. Karel Tureček

  • ANO 2011
  • Jihočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.10.2014 22:16:08 - Miss Moskva

TOP 09 zvoní umíráček

Neblíží se konec marketingového projektu TOP 09 ? Přeběhnete v případě pádu TOP 09 do jiné strany ? Neuvažuje pan Kalousek o založení TOP 015 ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.10.2014 7:48:07 - Ing. Karel Tureček
 Dobrý den,
i když to očekávám, vždycky mne znovu zarazí, kolik nepřátelství vyhřezne, když se momentálně nezadaří. Nicméně to k demokracii patří. To střídání stran u moci v různých typech voleb do různých orgánů je v principu zdravé a je třeba to přiznat, i když se momentálně utrpěl neúspěch. Co se týká TOP 09 a její budoucnosti - politická mapa České republiky nutně potřebuje proevropsky orientovanou pravicovou či středopravicovou stranu a jiná než TOP 09 tu není. ODS hledá svou pravicově "lidskou tvář" a proevropská nebyla nikdy, hnutí ANO se samo vymezuje antipoliticky. Jakkoli je taková "antipolitičnost" momentální volební výhodou, těžko se srovná s déle trvající vládní odpovědností a bude nejspíš nutno se někam zařadit nebo být zařazen. Standardní demokratický stát na ideově definovaných politických stranách stojí a pro dlouhodobější orientovanost voličů je to nejen správné, ale dokonce nezbytné, ačkoliv se to krátkodobě nemusí řadě voličů líbit. TOP 09 jistě dělá chyby a je třeba si je popsat a uvědomit, ale je to strana otevřeně vyprofilovaná a tudíž má politickému spektru ČR stále co nabízet. Jde o to, aby to dělala dobře a vynalézavě, ale o to už se budeme muset postarat.
S pozdravem Karel Tureček