RSDr. Miroslav Opálka

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.11.2014 10:55:57 - Miloš Srb

KSČM

Občas se objeví snahy zrušit KSČM. Překvapuje mě však, že jste tuto iniciativu nepodpořili. Nemyslíte, že kdybyste byli levicovou stranou, která by v sobě nenesla pozůstatek minulosti v podobě názvu, mohli byste ve volbách získat víc hlasů? Dosud jste těžili z toho, že jste protestní stranou, ale těch je nyní jak máku

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.11.2014 9:24:38 - RSDr. Miroslav Opálka
Vážený pane,
děkuji Vám za Vaše řádky. Odpovím stručně. Na společenské procesy nelze použít jednotnou šablonu. Každá situace je jedinečná. Například na Slovensku vznikla vydělením z KSS strana SDL. Dostala se do vlády a dnes už o ní nikdo neví. Podařilo se ji však dostat KSS mimo hlavní politický proud. Osobně si nemyslím, že by nám dnes vynesla změna jména nějaké hlasy navíc. Všechny strany, které se z KSČM vydělily, jsou dnes počtem členů i voličů prakticky bezvýznamné. Přitom KSČM je nejsilnější opoziční stranou a třetí nejsilnější stranou v PS PČR. Jsme ve vládě v řadě krajů, určitě budeme ve vedení i řady měst a obcí. Často opakovaně. To není statut protestní strany. Chce to trpělivost.
S úctou
Miroslav Opálka